VÅRA RUTINER

VÅRA RUTINER

Hos oss är ingen dag en annan lik! Här händer det alltid spännande saker, men självklart har vi lite rutiner att följa. Vi har valt att starta dagen med samling och fruktstund tillsammans för att få en riktigt bra grund för att sedan vara redo för en förmiddag med aktiviteter och lek.

Alla barn på Småfolkets förskola är utomhus varje dag, ofta flera pass om dagen.

 

07:00
Förskolan öppnar, de första barnen tas emot inomhus.
08.00
Vi går ut för en stunds fri lek och för att ta emot resterande barngrupp utomhus.

08:45

Kort morgonsamling ute på vår gård. Vi äter frukt tillsammans och går igenom dagens tänkta schema och vilka barn och vuxna som är här idag.

09:15

Vi delar upp oss i våra projektgrupper och fördelar oss över lokaler/gård eller går iväg för undervisning i närliggande natur. Undervisningspassen är olika långa beroende på barnens ålder och passens innehåll.

11:30

Vi äter lunch tillsammans, inomhus eller utomhus.

12:00/12:15

Efter lunchen är det dags för våra yngsta att sova en stund, det gör de i friska luften nedbäddade i sängar på vår stora skyddade altan. Övriga barn har läsvila eller annan lugn aktivitet med fokus på vila och återhämtning.

13:00

Några barn sover fortfarande, övriga leker inne eller ute.
14.00

Vi äter ett rejälare mellanmål tillsammans. Under den varmare årstiden serveras mellanmålet utomhus innan vi avslutar dagen med fri lek och spontan undervisning ute.

16:00
De barn som är kvar på förskolan avslutar dagen med lugna bordsaktiviteter inom eller utomhus för vila och återhämtning.
17:00
Förskolan stänger för dagen.